Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Gert Jonsson berätta om kommunens fortsatta arbete i frågan i spelaren. Foto: Viktor Fridén/SVT

Efter larmen – kraftig minskning av lustgas i Vaggeryd

Publicerad

Brukandet avlustgas kulminerade i Vaggeryds kommun, men efter en intensiv informationskampanj från kommunens sida minskade det rejält under sommaren.

Både polis och Vaggeryds kommun slog i våras larm om att man såg att många unga använde sig av lustgas för att berusa sig. Under sommaren har man dock sett att brukandet har minskat rejält.

– Vi hoppas många har tänkt till och tagit sitt ansvar, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M).

Samtidigt är han tydlig med att faran inte är över. I nuläget arbetar kommunen med att försöka stävja problemet även på sikt. Och tanken om ett förbud lokalt finns.

– Vaggeryds kommun jobbar med frågan och det pågår på nationellt håll hur man ska hantera det här. Frågan är levande, vi måste vara aktiva och göra vårt yttersta för att begränsa det här så långt som det är möjligt, säger Gert Jonsson, som även är ordförande för Brottsförebyggande rådet, Brå, i Vaggeryd.

Mer om kommunens långsiktiga arbete i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.