Hundratals personer har blivit lurade av mannen som sagt sig vilja köpa deras guld- och silversmycken. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Efter larmen om guldbedrägeri – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en stor mängd anmälningar om guldbedrägerier har en person gripits i Västra Götaland. Enligt polisen kopplas personen till anmälningar från Vetlanda, Nässjö och Värnamo.

I förra veckan varnade polisen för bedragare som annonserar och säger att de vill värdera och köpa privatpersoners värdesaker. Men betalningen för guldet uteblir.

Den senaste månaden har liknande larm kommit in från flera platser i landet och över hundra anmälningar har kommit in bara till polisen i Jönköping och Kronoberg.

Hyrt in sig på hotell

Under måndagen meddelade polisen att en man som misstänks för bedrägerier greps i slutet av förra veckan. Han är nu häktad för liknande bedrägerier i Halland och Västra Götaland.

Mannen ska ha påstått sig ha ett företag som köper guld- och silverföremål av privatpersoner. Han har hyrt in sig på hotell i olika städer för att ta emot privatpersoner som vill sälja sitt guld. Där har han sedan lovat att betalning ska ske inom några dagar – men ingen betalning har kommit.

Polisen i Värnamo skriver i sociala medier att de som anmält mannen kommer att bli kontaktade under utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.