Olivia Andersson från Värnamo tror att det handlar om gäng som bråkar med varandra. Hör henne i klippet ovan. Foto: SVT

Efter nattens skjutningen – oro i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens skjutning mot en bostad i Värnamo ökar nu oron bland de boende i Värnamo. Under det senaste året har en rad händelser skett där skjutvapen eller sprängämnen varit inblandade.

En man i 50-årsåldern dömdes förra året till sju års fängelse efter skjutningen i centrala Värnamo i april förra året. Strax efter jul inträffade en kraftig explosion i Värnamo där en bil fick omfattande skador.

Inatt var det dags igen – skottlossning hördes i samma kvarter som skjutningen i april.

Våldsvågen i Värnamo

Någon eller några sköt mot en bostad där två personer en man och en kvinna befann sig. Ingen skadades fysiskt men de drabbade chockades. Polisen tog under natten in tre personer för förhör men de släpptes senare.

Sambanden oklara

Om dessa händelser har med varandra att göra är ännu oklart, men i Värnamo ökar oron över de allvarliga brott som skett den senaste tiden.

– Jag personligen är inte så rädd, jag har hört att det handlar om gäng. Men man kan ju komma emellan, säger Olivia Andersson som bor i Värnamo.

Även politikerna på orten är bekymrade.

– Man tycker ju att det är förfärligt att det här ska behöva hända, säger Gottlieb Granberg (M), kommunalråd.

– Det är en liten kommun där det är rätt stor trygghet i vanliga fall, men det här är ju något som vi blivit drabbade av på senare tid.

Vad kan ni från kommunen göra?

– Vi kan stödja polisen och det gör vi.

Förra vecka inträffade en kraftig explosion i Värnamo. Se klipp nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet