Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur är läget i Mullsjö just nu? Hör Tobias Åkerberg, chef för områdespolisen, berätta i klippet. Foto: Mattias Landström/SVT

Efter stöket: Nya områdespoliser till Habo och Mullsjö

Publicerad

Skadegörelserna i Mullsjö fortsätter. Det har det senaste året varit mindre bränder, krossade rutor och så sent som i januari klottrade någon nazistiska symboler vid en förskola. Nu tar polisen krafttag.

Förra året pratade SVT Nyheter med flera Mullsjöbor som uttryckte oro med anledning av de incidenter som inträffade i samhället, bland annat anlagda bränder, skadegörelser och djurplågeri.

Och skadegörelsen fortsätter, så sent som i januari i år klottrades hakkors vid en förskola i Mullsjö.

Kommunens fastighetschef Sarah Lindholm säger till Jnytt/JP att skadegörelse på kommunala byggnader i Mullsjö förra året kostade 1,8 miljoner kronor.

Ska komplettera övrig verksamhet

Just nu finns det bara en områdespolis på plats som är verksam fram till i juni då två nya områdespoliser tillsätts i Habo och Mullsjö.

– Det är inte den bästa lösningen, men där får vi gå in och komplettera med övrig verksamhet. Jag ser fram emot när de här två nya områdespoliserna kommer i tjänst och kan omhänderta det behovet som vi ställs inför, säger Tobias Åkerberg som är chef för områdespolisen.

Hör honom berätta om hur läget i Mullsjö är just nu i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.