I klippet berättar Miléva Blomberg, som är hotellägare och ordförande i Stay in Jkpg, hur hon ser på framtiden. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Efter tuffa året – nu vänder det för hotellbranschen

Publicerad

Hotellnäringen är en av de branscher som drabbats värst på grund av coronapandemin. Men nu kan de se att den negativa trenden vänder.

På Grand Hotel i Jönköping ringer telefonen nu mer frekvent än den gjort under det senaste året. Framför allt är det personer som vill komma till stan för att utöva fritidsaktiviteter.

– Vi börja märka att folk börjar boka på nu inför semestrarna. Jag tror att man känner att restriktionerna lättar och då vill man åka iväg, så vi ser att det börjar öka på bokningssidan, säger Sofia Hagman hotellägare.

Corona Jönköping

Inte haft pengar till hyran

Flera branscher har under det senaste året drabbats hårt på grund av coronapandemin. Men den som kanske drabbats hårdast är hotellbranschen. Jönköping, som är den femte hotelltätaste kommunen i landet har drabbats hårt med tanke på att det inte varit några mässor på Elmia de senaste året.

– Det har varit jättejobbigt, svårt men framför allt tråkigt att inte möta kunder. Vi har inte fått in pengar som räcker till hyran sedan i somras, så det har varit tufft, säger Miléva Blomberg som är hotellägare och ordförande i Stay in Jkpg.

I klippet berättar Miléva Blomberg hur hon ser på framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet