Förslaget till ny detaljplan visar ungefär hur det nya badet i Jönköping kan komma att se ut. Foto: Skiss: Sweco

Efter turerna: Så kan nya Rosenlundsbadet se ut

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet att bygga ett nytt badhus i Jönköping har varit kraftigt ifrågasatt. Nya skisser visar nu var badet ska placeras och hur det kan komma att se ut.

Förslaget på ny detaljplan för området runt nya Rosenlundsbadet görs nu tillgängligt så att allmänheten ska kunna komma med synpunkter fram till den 27 juni.

Förslaget till detaljplan var ute på remiss i vintras. De synpunkter som kom in då har tagits med i arbetet med det nya förslaget.

Nya Rosenlundsbadet i Jönköping
Detaljplanen innehåller ett nytt evenemangstorg mellan det nya badet (t v) och Husqvarna garden (t h). Foto: Jönköpings kommun

Visar placeringen av det nya badet

Detaljplanen visar var badet kommer att placeras och ungefär hur stort det kommer att bli på bredden och höjden. Den är dock ingen exakt beskrivning på hur badet kommer att se ut när det är färdigt.

Badet planeras att byggas i nära anslutning till Husqvarna garden. Kommunen vill där skapa ett evenemangstorg som knyter ihop badet med arenan och mässområdet Elmia.

Det nya badhuset sett från norr, placerat precis bredvid Husqvarna garden. Foto: Jönköpings kommun.
Det nya badhuset sett från väster vid Huskvarnavägen. Väster om badet skapas en stor grönyta. Foto: Jönköpings kommun.

I klippet nedan ser du alla turer kring det nya Rosenlundsbadet i Jönköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du turerna kring det nya Rosenlundsbadet sammanfattade – på 60 sekunder. Foto: Texturelabs/Jönköpings kommun/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya Rosenlundsbadet i Jönköping

Mer i ämnet