Foto: Johan Nilsson/TT

Eftersökt rymling greps i länet

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags kunde polisens så kallade FAST-grupp gripa en av landets mest eftersökta rymlingar. Han greps i ett hus i Anderstorp. Mannen har varit på rymmen i fyra år.

Det är Aftonbladet som rapporterat att mannen kunde gripas i går kväll.

– Han hittades efter en stunds letande gömd under en säng och kunde omhändertas, säger en inspektör på polisen till Aftonbladet.

Den eftersökte mannen dömdes 2014 till två år och nio månaders fängelse för bland annat grova bedrägerier och narkotikabrott. Han har exempelvis hyrt dyra motorredskap som han senare sålde vidare.

Enligt polisen har han gömt sig på olika adresser i Småland och även i Spanien. Han har även på sociala medier uppgett att han befunnit sig i USA.

Gripandet i Anderstorp ska ha gått lugnt till och mannen fördes därefter till häktet i Jönköping.

FAST-gruppen

Förkortningen FAST kommer från engelskans Fugitive active search team. Deras uppgift är att lokalisera internationellt efterlysta.

Enheten har permanent funnits hos svenska polisen sedan 2011.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.