Foto: SVT

Ellinor från Eksjö tvingades bryta tuff Novemberkåsa

Uppdaterad
Publicerad

Ellinor Häll var en av fyra kvinnor i årets Novemberkåsa som avgjordes utanför Enköping. Men en skada i en hand tvingade henne att bryta tävlingen redan efter en timma på nattsträckan.

LÄS MER: Elowson överlägsen Kåsavinnare

– Jag klantade mig lite. Skulle släppa förbi en elitåkare, men då välte hojen och jag fastnade med handen mellan motorcykeln och en stubbe. Fick sparka ett tag på motorcykeln, men till slut kom jag loss, säger Ellinor Häll.

Försökte tävla vidare

Hon försökte köra vidare, men smärtorna i handen var för svåra.

– Hade det bara varit någon sträcka kvar hade jag nog kört på, men nu var det för långt kvar.

Hur är det med handen nu?

– Det gör lite ont, men det ska nog inte vara någon fara.

Foto: SVT

Före incidenten med den fastklämda handen hade hon haft problem med motorcykeln och fick byta tändstift i mörkret och regnet ute i skogen.

Få kom i mål

Och det ihärdiga regnandet gjorde banan riktigt besvärlig att köra. Endast 18 av de 158 startande kom i mål och alla tjejer som ställde upp fick avbryta tävlandet.

– Det känns ju skönt att man inte är ensam om att bryta, säger Ellinor Häll.

För Eksjöföraren, som tillhör den svenska enduroeliten, var det första gången hon körde Novemberkåsan. Men förmodligen inte den sista.

– Nej, nu vet man ju hur det är att köra och hur man behöver förbereda sig. Nästa år avgörs tävlingen i Vimmerby, så det blir ju nästan på hemmaplan, säger Ellinor Häll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.