Det var vid 03.25 inatt som larmet om branden kom in till SOS Alarm. Foto: TT/Mikael Fritzon

Polisen: 15-åring död efter branden i villa i Hjältevad i Eksjö kommun

Uppdaterad
Publicerad

Det var en 15-åring som omkom  i branden i en villa i Hjältevad i Eksjö kommun natten till torsdag. Vad som orsakade branden är dock fortfarande oklart och det kan enligt polisen dröja innan man får svar på den frågan.

Det var vid 03.25 som polis och räddningstjänst larmades till villan i Hjältevad med anledning av en brand. När räddningstjänsten kom till platsen var huset helt övertänt och de fick inrikta sig på att minska spridningsrisken.

Fyra personer kunde ta sig ut

Fyra personer en man och en kvinna mellan 40-49 år samt två kvinnor under 19 år fick i samband med branden lindriga skador, det uppger Region Jönköpings län.

En person lyckades inte ta sig ut ur det övertända huset utan omkom i branden. Kroppen hittades under dagen i brandresterna. Under fredagen bekräftade polisen att det handlar om en 15-årig person.

Orsaken är oklar

Vad som orsakat branden är för tidigt att säga, enligt polisen. Huset har nu spärrats av och polisen kommer att genomföra en kriminalteknisk undersökning när det är möjligt.

-I nuläget misstänker vi inget brott, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver till SVT, det finns ingen uppenbar brandorsak. Det verkar i nuläget vara en tragisk olycka.

Öppet för samtal

Under fredagen bjuder Eksjö kommun in de som har behov av att mötas och samtala till samlingslokalen på brandstationen i Hjältevad mellan klockan 14.00–16.00.

Medarbetare från POSOM-gruppen, räddningstjänsten och elevhälsan kommer att finnas på plats för att ge stöd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.