Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
74-åriga Ana hittades mördad i ett friluftsområde i Gnosjö i november förra året. Mördaren är fortfarande på fri fot. Foto: Ulrica Abrahamsson / SVT

Ett halvår sedan Ana, 74, mördades i Gnosjö –fortfarande ingen gripen

Publicerad

Anhöriga till den kvinna som hittades mördad i skogen i Gnosjö i mitten av november förra året känner stor oro och sorg över att ingen har ställts till svars för mordet.

– Vi är väldigt uppgivna och oförstående att det i lilla Gnosjö inte har gått att lösa, trots allt arbete och teknik som finns att tillgå, säger en av familjemedlemmarna.

På ett träd i Töllstorpsområdet hänger ett kors på trädet där Ana hittades död i november förra året. Det har hennes familj hängt upp.

Ana hade gått ut på en promenad och när hon inte kom tillbaka sökte anhöriga efter henne. Hon hittades i närheten av gångvägen genom friluftsområdet.

Mordet i Gnosjö

Misstanken kvarstår

Polisen konstaterade att hon mördats. En man anhölls några veckor senare och häktades, skäligen, alltså den lägre graden, misstänkt för mord. Han släpptes en vecka senare. Enligt åklagare Johan Stenberg, som leder förundersökningen, kvarstår misstanken.

– Vi har utredningsarbete kvar att göra kring honom, men vi har inte bevis för att kunna gå till åtal.

Fick förstärkning

Under vintern fick utredarna förstärkning från NOA:s riksmordsgrupp, som då fanns på plats i Värnamo.

– De gav oss värdefulla tips i utredningsarbetet.

Varför är de inte kvar då? Mordet är ju inte löst.

– De är inte på plats men de finns kvar som stöd i utredningen.

Trots allt tid och utredningsarbete har ingen gripits för mordet och de anhöriga är oroliga att mördaren ska gå fri.

– Sorgen är obeskrivbar, att förlora henne på detta sätt. Men att det inte är löst är en smärta och rädsla som är svår att sätta ord på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Gnosjö

Mer i ämnet