Kjäll Gustafsson (till vänster i bild) dödades i samband med ett rån inne på en restaurang i Gislaved i december 2019. Rickard Finndahl (till höger i bild) är chef för polisens Grova brottsgrupp. Foto: Privat/SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Ett halvår sedan mordet på Kjäll Gustafsson – så går utredningen

Publicerad

Strax innan jul dödades Halmstadsbon Kjäll Gustafsson på en restaurang i Gislaved. Polisen har sedan dess sökt efter hans mördare och drygt ett halvår efter dådet har ingen gripits.

I klippet hör du Rickard Finndahl, gruppchef för polisens grovabrottsgrupp, berätta hur de ligger till med mordutredningen.

– Jag förstår givetvis att allmänheten funderar vad som händer, säger Rickard Finndahl när SVT:s reporter möter honom på polisstationen i Eksjö.

Under vintern och våren har polisen bett allmänheten om hjälp, bland annat med att identifiera en kniv som polisen tror kan vara mordvapnet.

Kniven är av märket Herbertz och har ett dubbeleggat knivblad, som är cirka. 28 cm långt och har ett handtag i trä.

Rickard Finndahl säger att polisen fortfarande är intresserad av uppgifter om kniven och två cyklar som sätts i samband med det misstänkta mordet på Kjäll Gustafsson den 14 december förra året. Kjäll dödades av maskerade gärningsmän då han gick emellan när tumult uppstod mellan de maskerade personerna och restaurangpersonal.

Polisen söker uppgifter kring en cykel av märket Sprike med en speciell ringklocka. Foto: Polisen

Kniv och cyklar

Var kniven hittades vill polisen inte avslöja, men de tror att det kan vara mordvapnet. Vad gäller cyklarna är den ena en svart damcykel av märket Yosemite med en cykelkorg. Den andra är en grön damcykel av märket Sprick som har en utmärkande ringklocka i form av en fotboll.

– Cyklarna är anträffade efter händelsen längs flyktvägen i centrala Gislaved, berättade Maria Blomkvist, utredningsledare vid grova brott, vid ett tidigare tillfälle när polisen ville få in tips från allmänheten.

Även en damcykel av märket Yosemite är intressant för polisen. Cyklarna hittades utmed flyktvägen efter mordet.

Hundratals förhör

Polisen har sedan december gjort ett omfattande utredningsarbete. Det har gjorts hundratals förhör och det har genomförts tekniska utredningar och kartläggningar, bland annat med hjälp av kameraövervakning. Men någon misstänkt är ännu inte gripen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man död efter rånförsök i Gislaved

Mer i ämnet