Polisen hittade en blodig slamgun i ett vedförråd på gården. Inne i huset hittades ytterligare ett vapen och narkotika. Foto: polisens förundersökning

Fängelse för Bandidosmedlem i Vetlanda – Hovrätten sänker straffet

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som greps i Vetlanda i november förra året efter att ha skjutit sig själv i armen döms nu av Göta hovrätt till fängelse i fem år för förberedelse till grovt olaga hot.

Det var i november förra året som ambulans kallades till en adress i Vetlanda kommun, efter larm om en skottskadad person.

Även polis skickades till platsen, dels för att skydda ambulanspersonalen, men också för att polisen kände till att en känd Bandidosmedlem bodde på adressen.

Mannen dömdes i Eksjö tingsrätt till sex år och tre månaders fängelse för två fall av grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

Ändrar tingsrättens dom

Hovrätten dömer även mannen för förberedelse till grovt olaga hot i mitten av oktober 2022. Däremot frikänns han från ett av fallen som gäller brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott, och även förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse i ett av fallen.

I övrigt gäller alltså tingsrättens domslut. Mannen har förnekat brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.