Seriespel och slutspel påverkas för den lokala idrotten efter corona Foto: SVT

Färdigspelat i basketligan för Wetterbygden och Nässjö efter corona

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Basketbollförbundet har beslutat att ställa in slutspelet för seniorer. Det innebär att nuvarande ligaplacering blir årets slutplacering för de lokala lagen. Även andra idrotters säsonger påverkas.

För de lokala basketlagen innebär beslutet att Wetterbygdens herrar slutar på femte plats, Wetterbygdens damer på sjunde plats och Nässjös herrar på åttonde plats den här säsongen. Basketbollförbundet ger också en stark rekommendation till distrikten att avsluta även seriespelet i de lägre divisionerna i alla åldrar.

Innebandyn kör publikfritt

För innebandyns del ska ett beslut tas under lördagen gällande om slutspelet ska genomföras eller inte. Det gäller JIK dam och herr samt Mullsjös herrar. Just nu gäller beslutet att seriespelet för både seniorer och juniorer ska avslutas utan publik. För ungdomsserierna avslutas säsongen och de matcher som eventuellt återstår spelas inte.

Corona Jönköping

När det gäller handbollen är beslutet att alla serier ska slutföras utan publik. Slutspel och kval flyttas fram till mitten av april.

Finalspelet för HV71s damer har kortats till bäst av tre matcher och helgens spel är inställt på grund av sjukdom. Om någon har smittats med coronaviruset är dock oklart. Herrarnas slutspel i ishockey har flyttats fram och beräknas starta den 24 mars. Även Tranås AIF som spelar playoff till herrarnas allsvenska berörs då man spelar för tomma läktare.

Vad gäller Volleybollslutspelet tas det beslut under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet