Fem personer döms till fängelse för grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män och en kvinna dömdes under tisdagen till fängelse för grovt narkotikabrott vid Jönköpings tingsrätt. Flera av dem är bosatta i södra delarna av länet.

Personerna döms för att ha hanterat och skickat vidare tusentals narkotikaklassade tabletter men också flera kilo cannabis för försäljning.

Droghanteringen ska ha pågått i över åtta månader från den 12 mars fram till slutet på november förra året i bland annat Gislaved och Ulricehamn.

Chattkonversationer

I åklagarens bevisning fanns förutom narkotikabeslag, som gjorts hemma hos några av de misstänkte, även bland annat mobilhistorik med chattmeddelanden.

En av de sex åtalade personerna friades från misstankar om medhjälp till grovt narkotikabrott och dem fem andra dömdes för grovt narkotikabrott till fängelse mellan ett och fem år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.