Två tonårsgrabbar misstänks ligga bakom skadegörelsen i Tranås i helgen där ett stort antal rutor krossades, bland annat butiksrutan till Systembolaget. Foto: SVT

Flera butiksfönster krossade – tonårspojkar misstänks

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen utsattes flera butiker i Tranås för skadegörelse genom att fönstren krossades. Även glas i busskurer förstördes.

Händelsen inträffade natten till lördagen. Drygt tio butiker drabbades.

– Exakta omfattningen av det här vet vi inte än och det kan vara så att vi inte fått in alla anmälningar än, säger Mathias Ljung, gruppchef områdespolisen Höglandet.

Bland annat uppgifter från vittnen gjorde att polisens misstankar snabbt riktades till två pojkar i övre tonåren. Pojkarna togs in på förhör men släpptes sedan efter beslut av åklagare.

– De är fortfarande skäligen misstänkta för skadegörelsen.

Ovanligt med gripanden

Finns det fler misstänkta?

– I nuläget gör det inte det.

Mathias Ljung säger att gripandet kunde ske mycket tack vare de lokala områdespoliserna som finns i Tranås.

– De har kännedom som var viktig i det initiala arbetet.

Är det vanligt med gripnanden i den här typen av händelse?

– Nej, det är vanligtvis brott som är svåra att jobba vidare med när det inte finns teknisk bevisnig eller vittnesuppgifter. Det är som tur är inte heller vanligt med skadegörelse i den här omfattningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.