Jönköping Airports VD Rony Forsberg. Foto: SVT

Flygbolag uppger att de ska flyga till Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Flybolaget LEAP uppger i ett pressmeddelande att de ska börja flyga sträckan Jönköping-Arlanda och att premiärturen går den 20 augusti. Men när SVT kontaktar Rony Forsberg, VD för Jönköping Airport, är han förvånad.

– De ringde mig för tio minuter sedan. Vi har inte haft någon dialog med dem överhuvudtaget.

Enligt pressmeddelandet kommer sträckan trafikeras av ett flyplan med plats för 33 passagerare och bolaget uppger att det kommer bli 20 avgångar i veckan.

Rony Forsberg uppger att Jönköping Airport inte kan neka ett flygbolag att trafikera en sträcka om de har alla tillstånd för att bedriva trafik.

– Men det är lite märkligt att de inte kontaktat oss alls innan, säger han.

Turbulent vår

Det har varit en turbulent vår för flyglinjen från Jönköping till Stockholm. Nextjet, som tidigare trafikerade sträckan, gick i maj i konkurs.

När flygbolaget BRA tog över meddelade företaget att de kommer flyga till Bromma istället för Arlanda.

Enligt Rony Forsberg har Bromma varit ett fungerande alternativ för resenärerna från Jönköping Airport eftersom 70 procent av dem stannar i Stockholm och reser inte vidare.

– Det har aldrig varit en långsiktigt hållbar historia med två linjer till Stockholm, men ska man ut i världen så är Arlanda ett bättre alternativ än Bromma, säger han.

Även flyga från Karlstad

LEAP uppger i pressmeddelandet att de i dagsläget redan flyger sträckorna Mariehamn-Arlanda och Ørlandet-Oslo.

Tidigare har företaget även uppgett att de ska börja flyga mellan Karlstad och Arlanda med start den 3 september.

SVT Nyheter Jönköping söker LEAPs VD för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.