Flygbolaget Nextjet har idag ansökt om konkurs, något som drabbar resenärer mellan Jönköping och Stockholm. Foto: TT/Temabild

Stockholmsflyget stoppas – Nextjet ansöker om konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget Nextjet har ansökt om konkurs och ställer in betalningarna. Samtliga avgångar efter klockan 13 på onsdagen har stoppats, enligt ett pressmeddelande. Det innebär att inga flyg går mellan Jönköping och Stockholm. – Djupt olyckligt, säger Rony Forsberg, VD för Jönköping Airport

Beskedet om att Nextjet ansöker om konkurs kom som en chock för flygplatsen i Jönköping, som själva inte hade fått någon information klockan 13. Men enligt flygbolaget stoppas all trafik med omedelbar verkan i väntan på besked om konkurs och en konkursförvaltare.

– Det har varit en krokig resa för det här flygbolaget, men vi hade hoppats att de nu fått ordning på ekonomin, men så är det uppenbarligen inte, säger Rony Forsberg på Jönköping Airport (bilden till höger).

Vad betyder det här för er?

– Vi tappar trafiken till Stockholm med fem avgångar per dag, vilket är djupt olyckligt. Den har haft en bra utveckling, säger Rony Forsberg.

Uppskattningsvis drygt 500 personer flyger varje vecka från Jönköping till Stockholm med 23 avgångar. För dessa gäller det nu att hitta andra färdsätt. Nextjet har även haft en liten bas i Jönköping med tekniker och övernattande plan.

Går inte att boka biljetter

-Det är djupt beklagligt att styrelsen tvingats ta detta beslut. Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta en lösning, men tyvärr inte lyckats. Det som nu sker är att en konkursförvaltare ska utses som kommer att ta beslut om bolagens framtid säger Nextjets VD Magnus Ivarsson i ett skriftligt uttalande

Det inte längre att boka biljetter och enligt bolaget är det inte heller någon idé för passagerare att ta sig ut till respektive avreseflygplats, enligt bolagets pressmeddelande. Den som har en bokad resa rekommenderas att ta kontakt med sin resebyrå eller kortutgivare för vidare hantering. Nextjets kundtjänst kommer att hålla stängt tills vidare.

Vill ha igång flyget igen

På Jönköping Airport inleds nu arbetet med att försöka få igång Stockholmsflyget igen.

– Just nu vet vi absolut inte när det kan komma igång flyg igen. Det hänger lite på hur en konkursförvaltare kan agera också, säger Rony Forsberg på flygplatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer