Foto: TT/Arkiv

Företagsägare utsatt för upprepade brandattentat

Uppdaterad
Publicerad

Strax före midnatt på onsdagskvällen larmades väktare till ett företag i Nässjö efter ett inbrottlarm. På plats upptäckte väktaren att det brann på ett flertal ställen men kunde släcka bränderna med hjälp av räddningstjänsten.

Branden i företagslokalen misstänks ha varit anlagd och vid tvåtiden natten till torsdagen natten gjorde en polispatrull stopp och kontroll av en bil som man gjorde vissa fynd i. Fynden kan kopplas ihop med bränderna och de tre personer som satt i bilen hämtades in till förhör.

De tre, samtliga män mellan 30-50 år, och hemmahörande i Jönköpings län släpptes efter förhör men de är fortsatt misstänkta för mordbrand.

– Man gjorde vissa fynd i bilen som visade på att man var ute för att tända på saker säger polisens presstalesperson Torbjörn Lindqvist.

Andra gången samma vecka

Ägaren till den företagslokal som eldhärjades under natten har drabbats tidigare i veckan.

– Tydligen ska ägaren blivit utsatt för någon form av brandattentat nu i veckan, men då emot sin egen bostad, säger Torbjörn Lindqvist.

Polisen mistsänker att de båda bränderna har ett samband och har inlett en förundersökning om mordbrand.

Ingen ska ha kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.