Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Många i Jönköpings län har sannolikt drabbats av vattenskador i samband med översvämningarna. Då rycker försäkringsbolagen ut – om kriterierna uppfylls. I klippet berättar Mattias Gutegård, skadechef, vad som gäller. Foto: SVT

Försäkringsbolaget: Det gäller när du drabbats av översvämning

Uppdaterad
Publicerad

På försäkringsbolaget där Mattias Gutegård är skadechef har det märkts av att fler hört av sig med anledning av de översvämningar som drabbat länet den senaste tiden. Här går han igenom vad som gäller försäkringsmässigt om din fastighet drabbats av de höga vattenflödena.

Översvämningsskador går under naturskador och ersätts så länge vissa kriterier uppfylls, men är oviss när det kommer till kostnaden för försäkringar i områden som oftare drabbas av översvämningar.

– Blir det här sortens översvämningar vanligare så får vi titta på om man ska höja premien för vissa geografiska områden, säger Mattias Gutegård, skadechef på Dina försäkringar Göta.

I klippet berättar han om förutsättningarna för att få ut försäkring efter en översvämning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Januariöversvämningarna i Jönköpings län

Mer i ämnet