Foto: TT

Försökte panta flaskor med falska streckkoder

Uppdaterad
Publicerad

En matbutik i Eksjö utsattes under förmiddagen för ett bedrägeriförsök. En man försökte panta flera hundra flaskor med påklistrade streckkoder som inte ingick i pantsystemet.

Det var vid 11-tiden som personal från butiken kontaktade polisen och anmälde det misstänkta bedrägeriet. Personalen hade sett hur en person lämnade in flaskor i en pantautomat. Flaskorna var försedda med påklistrade streckkoder som inte ingick i pantsystemet. På så sätt lurades pantautomaten att skriva ut falska kvitton på ersättningen för panten.

Släpptes efter förhör

Personalen höll kvar mannen på lagret i väntan på polisen.

– Vi har hållit förhör med honom på platsen och han är identifierad. Han släpptes efter det, men är fortfarande misstänkt för brott, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

Polisen har inlett en utredning och brottsrubriceringen är bedrägeri. De kvarlämnade förpackningarna, flera hundra, har polisen tagit i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.