Nyförvärvet Åke Stakkestad var med i juniorkronorna som vann brons i VM 2022. Foto: JASON FRANSON/TT

Första nyförvärvet klart för HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s herrlag har gjort klart med första nyförvärvet kommande säsong. Det är 20-årige ytterforwarden Åke Stakkestad som kommer från BIK Karlskoga.

– En rivig spelare med en härlig inställning, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Ytterforwarden har spelat fem säsonger i BIK Karlskoga. Den senaste säsongen spelade han 20 matcher och noterades för tolv poäng (4+8). Han var också med i juniorkronorna som tog brons i VM 2022.

– Det känns inspirerande att komma till HV71. Jag ser fram emot att ta nya steg i min utveckling som hockeyspelare och bidra med hårt arbetande spel. Det ska bli superkul att spela inför fansen i ett kokande Husqvarna Garden, säger Åke Stakkestad.

HV71 har skrivit ett kontrakt med den 20-årige forwarden som sträcker sig över två år.

– I Åke får vi en spelare med hög arbetskapacitet och en härlig inställning. En kille som är jobbig att möta och gillar att sätta press över hela banan. Ska bli spännande att se honom ta sig an SHL-spel, säger Kent Norberg.

Fakta – Åke Stakkestad

Född: 020504, Kungälv

Moderklubb: Kungälvs IK

Position: Forward

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 179 cm / 85 kg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.