Tyler Vesel är en av fem spelare som nu lämnar HV71. Foto: Mikael Fritzon/TT

Fem spelare lämnar HV71 inför nästa säsong

Publicerad

Fem spelare lämnar HV71:s a-lag inför nästa säsong. Det är Tyler Vesel, Chad Billins, Kalle Maalahti, Taylor Matson och Andy Miele.

– Vi vill tacka dem för tiden i HV71 och skicka med ett lycka till framöver, säger sportchefen Kent Norberg på klubben webbplats.

Det är nu drygt tre veckor sedan HV71:s herrlag säkrade platsen i SHL även nästa säsong. Under dessa veckor har sportchefen börjat med lagbygget inför nästa säsong. Sedan tidigare var det klart att Eric Martinsson kontrakt bryts och nu är det klart att ytterligare fem spelare inte spelar vidare i klubben nästa säsong.

– Jag har haft samtal med alla berörda spelare och meddelat dem att det inte blir någon fortsättning i HV71. De är alla superproffsiga killar och vi önskar dem stort lycka till i sina framtida karriärer.

Fler spelare på utgående kontrakt

Fyra av spelarna som nu lämnar hade utgående kontrakt. Kalle Maalahti går åter till SaiPa, en klubb han varit utlånad från.

Det finns ytterligare spelare i a-lagstruppen som sitter på kontrakt som går ut.

– Vi har eller kommer att ha en fortsatt dialog med några av spelarna om framtiden och läget kring lagbygget kommer att växa under den närmsta tiden, enligt Kent Norberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Tomas Montén om vad som lockar honom med nya uppdraget som huvudtränare i HV71. Foto: SVT

Spelare med kontrakt nästa säsong:

Målvakter:

Joni Ortio

Backar:

Victor Sjöholm

Filip Westerlund (varit utlånad)

Joseph LaLeggia

Emil Andrae

Oliwer Kaski

Rasmus Bengtsson (varit utlånad)

Hugo Fransson (ny från J20)

Forwards:

André Petersson

Mattias Tedenby

Oscar Fisker-Moelgaard

Joonas Nättinen

Måns Lindbäck

Radan Lenc

Herman Hansson

Källa: HV71

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.