Foto: Pär Bäckström/TT

Fyra HV-spelare uttagna till Damkronorna

Uppdaterad
Publicerad

Fyra spelare från HV71 blev under tisdagen uttagna till Damkronorna för turnering i Basel i Schweiz. Men lagkaptenen Michelle Löwenhielm saknas när Damkronorna spelar sin sista turnering före OS. I övrigt satsar förbundskapten Ulf Lundberg på samma spelare som tog ishockeylandslaget till Peking.

Damkronorna ställs mot Schweiz och Tyskland i en trenationsturnering i Basel den 17–18 december. HV-Backarna Linnéa Andersson och Ebba Berglund samt forwardsduon Hanna Olsson och Felizia Wikner-Zienkiewicz får stolt bära upp den blå-gula dressen.

Tolv vinster på tretton matcher

Förbundskapten Ulf Lundberg satsar på samma trupp som så framgångsrikt tog Sverige vidare från OS-kvalet i Luleå i november.

Damkronorna

-  Självklart tar vi med oss många goda vanor efter tolv vinster på tretton matcher, men ödmjukheten och skärpan i spelet kommer att bli allra viktigast. Jag är väldigt nyfiken på vilka spelare som kliver fram mot dessa två högre rankade nationer, säger Lundberg i ett pressmeddelande.

OS-genrep

Turneringen i Schweiz blir OS-genrepet för Damkronorna. Jämfört med OS-kvalet i Luleå skruvas nivån upp. Schweiz slutade fyra i senaste VM och Tyskland, som dock missade OS, gick till kvartsfinal.

I klippet nedan ser du Damkronornas firande efter 1-0 mot Frankrike och en biljett till OS i Peking i februari 2022.

Truppen

MÅLVAKTER

1. Sara Grahn

30. Emma Söderberg

35. Ida Boman

BACKAR

3. Anna Kjellbin

4. Linnéa Andersson

5. Johanna Fällman

7. Linnea Hedin

8. Ebba Berglund

9. Jessica Adolfsson

10. Mina Waxin

12. Maja Nylén-Persson

FORWARDS

11. Josefin Bouveng

13. Emma Murén

15. Lisa Johansson

16. Linnea Johansson

17. Sofie Lundin

19. Sara Hjalmarsson

22. Jenny Antonsson

24. Felizia Wikner-Zienkiewicz

25. Lina Ljungblom

26. Hanna Olsson

27. Emma Nordin

29. Olivia Carlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet