Efter inspektionen fick ägarna i uppdrag att städa och se till så att det inte fanns kvar några skadedjur.
– De fick möjlighet att laga mat i andra lokaler och att bara använda köket för varmhållning och förvaring, säger Johanna Hänninen som är enhetschef på livsmedelsenheten.
Rengöringen var inte tillräcklig
Restaurangägarna visade upp hur de tätat igen vissa håligheter i köket där råttorna skulle kommit in och att råttbajset därför var gammalt. Det i sin tur menar livsmedelsenheten tyder på att rengöringen inte varit tillräcklig och att nya skadedjur inte kunnat upptäckas.
– Det var väldigt mycket saker i lokalen vilket gjorde att det var svårt att ha uppsikt över skadedjur, säger Johanna Hänninen
Öppnas under uppsikt
Restaurangen stängdes på torsdagen men öppnade igen under tisdagsförmiddagen efter ett nytt besök från livsmedelsenheten – som kommer att fortsätta hålla restaurangen under uppsikt.
– Vi är inte redo att släppa riktigt än, säger Johanna Hänninen.
Extrakontroller har satts in tills dess att bedömning görs att restaurangen klarar av att upprätthålla hygienen själva.