Foto: Hasse Holmberg/TT arkivbild

Gislavedshus har rensat upp i bostadskön

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Gislavedshus fått ordning i bostadskön efter en rejäl rensning de senaste månaderna. Anledningen är att de själva inte visste hur de hade det i kön.

Tidigare var det omkring 9 000 personer i bostadskön men har nu minskat till ungefär hälften. De påbörjade rensningen innan sommaren och blev nyligen klara.

– Det var folk som var avlidna som fortfarande stod med i kön, berättar Ola Andersson som är ekonomichef på det kommunala bostadsbolaget Gislavedshus.

Ola Andersson är ekonomichef på Gislavedshus. Foto: Privat/Arkivbild

Nya rutiner

Genom bland annat brev på posten och via mejl har de gått ut och informerat om rensningen och att de som inte längre söker en bostad ska gå ur. Hädanefter är det nya rutiner och den bostadssökande som vill behålla sin plats i kön måste logga in på sitt konto minst en gång om året. Enligt Ola Andersson är det ingen som har protesterat.

– Det kanske kommer någon om ett halvår och söker bostad och undrar var platsen tagit vägen, säger han.

Vad gör ni i så fall?

– Vi får ta den situationen vid det tillfället, svarar Ola Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.