Gömde narkotika i syltförråd – hovrätten skärper straff

Uppdaterad
Publicerad

De två männen hade gömt narkotika i en fotbollsväska i ett förråd. Båda männen dömdes till fängelse i tingsrätten, men nu skärper hovrätten straffet för den yngre av de två.

Polisen beslagtog omkring fyra kilo cannabis och hasch, samt ecstasy och metamfetamin. Männens gömma avslöjades när polis kände en stark lukt av cannabis när de gick in i et flerbostadshus i Värnamo.

LÄS MER: Gömde narkotika i syltförråd

Tingsrätten dömde den äldre av de två männen som är i 30-årsåldern, för grovt narkotikabrott till fängelse i två år och tre månader. Men eftersom det enligt tingsrätten inte var klarlagt vilken tillgång den yngre mannen haft till förrådet, dömdes han till 10 månaders fängelse.

Hovrätten menar dock att de båda åtalade tillsammans och i samförstånd haft och förvarat narkotikan och dömer även mannen i 20-årsåldern för grovt narkotikabrott till två år och tre månaders fängelse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.