Fredrik Jutnäs, Bertil Johansson (ordf valberedningen) och Göran Hägglund. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Strid om ordförandeposten i J-södra

Uppdaterad
Publicerad

Nuvarande ordförande i J-södra, Sune Lantz, petas från styrelsen. Om valberedningens förslag går igenom väljs istället bankchefen Fredrik Jutnäs som ny ordförande.

– Jag har inte fått någon förklaring till varför man vill att jag ska sluta som ordförande. Jag har suttit under den bästa perioden någonsin i närtid klubbens historia, säger Sune Lantz till SVT.

Han säger till SVT att han är besviken, men att han tänker kandidera till ordförandeposten trots att han inte finns med i valberedningens förslag.

Ordförandestriden i J-Södra

– Jag räknar med att jag har medlemmarnas stöd, menar Sune Lantz.

Utveckling på lång sikt

Enligt valberedningen vill man nu ”skapa stabila förutsättningar för föreningen att utvecklas på lång sikt”.  Valberedningen säger sig ha intervjuat många i och omkring klubben innan man beslutade sig för förändringarna i styrelsen, bland annat spelare, ledare, supportrar, sponsorer och medlemmar.

Förslaget till ny ordförande är Fredrik Jutnäs som arbetar som bankchef i Jönköping

Dessutom föreslås förre partiledaren Göran Hägglund att bli en av de nya ledamöterna i den styrelse som ska väljas vid fotbollsföreningens årsmöte den 23 november.

Valberedningens förslag

Ordförande 2016: Fredrik Jutnäs

Ledamöter för 2016-2017: Joakim Breidmer (omval) och Henrik Landén (omval) samt Göran Hägglund (nyval).

Kvarstående ledamöter för 2016: Niclas Ekblad, Lars-Åke Lagrell och Svante Stalin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ordförandestriden i J-Södra

Mer i ämnet