Gräset på Finnvedsvallen kommer bytas ut nästa vecka. Foto: SVT

Nu byts gräset på Finnvedsvallen i Värnamo – på plats nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Efter strulet med gräsplanen på Finnvedsvallen ska gräset bytas ut nästa vecka.

Det innebär att IFK Värnamo kommer att spela hemmamatchen mot Kalmar FF om drygt en vecka, för första gången den här säsongen, i Värnamo.

Under fredagsförmiddagen enades IFK Värnamo och Värnamo kommun om att gräsplanen måste bytas ut så snart som möjligt, efter att planen återigen underkändes för spel under gårdagen.

Kostnaden för bytet blir runt tre miljoner kronor och fotbollsklubben betalar 51 procent, och kommunen 49 procent.

– Vi är glada att vi tillsammans har kommit fram till ett beslut och vi hoppas att det nu innebär att IFK kommer att kunna spela resten av sina hemmamatcher hemma på Finnvedsvallen. Det är ju det vi vill, vi är stolta över att ha ett allsvenskt fotbollslag i Värnamo, säger Gottlieb Granberg, ordförande i teknik- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Spelbart omgående

Klubben och kommunen räknar med att gräset ska vara spelbart omgående, vilket innebär att det blir en match hemma i Värnamo mot Kalmar FF nästa helg.

– Det är bra att vi är överens. Det är klart att det här är mycket påfrestande för klubben ekonomiskt, men vi måste komma till rätta med problemet på kort och lång sikt och då ser vi att det här är det bästa alternativet, säger Lisa Lidén, klubbchef i IFK Värnamo.

”Hemmamatchen” nu på söndag spelas i Kalmar, men det hoppas klubben alltså ska vara den sista borta.

2022 beslutade Värnamo kommun att bygga en arena som lever upp till de allsvenska kraven – april 2024 meddelade Mark- och Miljödomstolen i Växjö att man river upp detaljplanen för densamma. I klippet hör du vad som har hänt kring arenan under de två åren som passerat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du en sammanfattning av vad som hänt kring arenan i Värnamo. Foto: Värnamo kommun/HMXW arkitekter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.