Efter flera veckor med distansundervisning har nu några av eleverna på fordonsprogrammet fått komma tillbaka till Bäckadalsgymnasiet. Foto: SVT/Johannes Tolf

Gymnasieelever återvänder för att kunna ta examen

Publicerad

Sedan ett par veckor tillbaka har vissa gymnasieelever tillåtits komma tillbaka till skolan för att genomföra viktiga moment i sin yrkesutbildning. Ett exempel är fordonsutbildningen på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping.

I takt med att examenstiden närmar sig för länet gymnasister får vissa återvända till skolorna för att genomföra praktiska delar av utbildningen. Joakim Krusing är en av dem. Idag lagar han skopan till en grävmaskin genom svetsning.

Är du orolig för att inte hinna med allt som du behöver för att ta examen i tid?

– Det har varit lite oroväckande om jag hinner med det eller inte. Det diskuterades om vi skulle fortsätta in mot sommaren och augusti. Vissa andra skolor har beslutat om det, säger han.

I klippet hör du fler gymnasieelever som fått komma tillbaka till skolan efter flera veckor med distansundervisning.

Turas om att vara i skolan

När SVT besöker Bäckadalsgymnasiet är det glest med elever i den stora lastbils- och maskinverkstaden. Här får bara fyra till fem elever vara samtidigt, och inte hela klassen på tretton personer som normalt samlas här. Risken för coronasmittan gör att de har delats upp. Eleverna får vara en vecka på plats på skolan innan det är dags för nästa grupp, på så vis blir det inga större samlingar.

– Det är skönt att vara tillbaka i skolan. Jag gillar verkligen att skruva, säger fordonseleven Hanna Manni samtidigt som hon åtgärdar en strulande dörr på en hjullastare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet