Anders Johansson som är tillförordnad rektor på Bäckadalsgymnasiet säger att det finns en risk att elever blir klara senare än planerat på grund av coronapandemin. Foto: SVT

Risk för försenad examen för gymnasieelever

Publicerad

Det finns risk att en del gymnasieelever i länet inte kommer att kunna ta studentexamen i tid. Coronapandemin har gjort att en del kurser har blivit försenade.

Distansundervisningen och svårigheterna att genomföra praktiska gymnasiekurser gör att de sista veckorna på terminen kan bli hektiska. Under flera veckor kunde eleverna inte vara på plats på skolorna, och först den senaste tiden släpps mindre grupper tillbaka för att kunna bli färdiga. Så är fallet på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping där eleverna som läser sista året på fordonsprogrammet nu är på skolan för att bli klara med utbildningen.

– Risken finns att det blir förlängda kurser, säger Anders Johansson som är tillförordnad rektor på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping.

I klippet hör du mer om vad han och lärarkollegan Henrik Larsson tror om sistaårselevernas möjlighet att bli klara i tid och kunna ta studenten i juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet