Hamid Zafar utanför kommunhuset i Mullsjö. Foto: SVT

Hamid Zafar sägs upp – kostar kommunen över en halv miljon

Uppdaterad
Publicerad

Hamid Zafar har efter två månaders förhandling sagts upp från sin tjänst som skolchef i Mullsjö kommun. Båda parterna lämnade förhandlingen i oenighet och uppgörelsen kommer kosta kommunen över en halv miljon.

Hamid Zafar har sagts upp av Mullsjö kommun och hans tjänst löper ut juni 2021, men han behöver inte komma till jobbet. Enligt P4 Jönköping kommer hans lön kosta kommunen drygt en halv miljon, plus sociala avgifter.

– Jag vill inte uttala mig om uppsägningen, det är en invecklad arbetsrättsprocess som ännu inte är avklarad, säger Hamid Zafar till P4 Jönköping.

Kommundirektören Lennie Johansson säger så här till SVT Jönköping.

– Vi har inte lyckats nå en överenskommelse och därför har vi sagt upp honom av personliga skäl. Mer än så har jag inte att säga i nuläget, säger Lennie Johansson.

Avslöjades i DN

Den var DN som i mitten på oktober avslöjade att Hamid Zafar under psesdonym tidigare hade skrivit djupt nedlåtande kommentarer om både judar och HBTQ-personer.

Hamid Zafar har nu två veckor på sig att yrka ogiltigförklaring av uppsägningen och ärendet kan då komma att avgöras i domstol. Vill den före detta skolchefen yrka skadestånd gällande uppsägningen ska det göras inom fyra månader.

SVT har sökt  Hamid Zafar för en kommentar utan att lyckas.

Se Hamid Zafars tidigare förklaring om varför han skrev inläggen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.