Kevin Bang har under kort tid fått många svenska följare i appen Tiktok. Nu samarbetar han med en av de stora musikjättarna. Se mer i klippet. Foto: Gorm Kallestad/Simon Fredling Jack

Han flyttar in i Nordens första Tiktok-hus: ”Känns helt sjukt”

Publicerad

På onsdag flyttar Värnamobon Kevin Bang och sex andra Tiktok-profiler in på Hotell Hasselbacken på Djurgården i Stockholm. Där startar nu det stora musikföretaget, Universal music, Nordens första Tiktok-hus.

I klippet ovan berättar Kevin Bang om sin Tiktok-resa.

Tiktok är en kinesisk sociala media-app för skapande av korta videofilmer, en app som är populär bland många svenskar. Under två veckor kommer Kevin Bang och sex andra Tiktok-profiler att få skapa innehåll tillsammans med artister i appen.

– Allt du gör i appen är baserat på ljud, därför är det en självklarhet att vi som musikbolag inte bara är delaktiga i plattformen utan också bidrar. Vi ser oerhört mycket fram emot att nu kunna skapa utrymme för den kreativitet och talang som dessa unga kreatörer besitter. Något som redan idag syns på deras respektive engagemang och räckvidd, säger Lina Kellgren på Universal Music Sverige.

”Det känns helt sjukt”

Kevin Bangs Tik tok-historia började med ett vad mot sin lillasyster om att han inte skulle kunna få 10 000 följare.

– Efter två till tre veckor fick jag 10 000 följare eftersom jag hade analyserat lite om vad människor gillar. Redan i april hade jag 100 000 följare, efter det rullade det på. Idag har jag 340 000 följare, säger Kevin Bang.

Därefter blev Kevin Bang kontaktad av Universal music Sverige och idag samarbetar han med det stora musikbolaget, något han beskriver som ”helt sjukt”, hör mer om det i klippet ovan.

Så arbetar Kevin

Kevin Bangs innehåll på Tiktok är för det mesta korta videofilmer på vardagliga saker som många svenska människor kan relatera till.

– Det kan vara att man råkat lägga yoghurten i skafferiet och flingorna i kylskåpet, säger han.

Fakta

Tiktok har hundramiljontals användare och som har hamnat i blåsväder eftersom det finns misstankar om att användares data är tillgängliga för kinesiska myndigheter, påståenden som tillbakavisats av utvecklaren av appen, Bytedance.

Källa: SVT Kultur 8 juli år 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.