Minnesplats för Issa Iskander Foto: Maria Sandblom/SVT

”Han lämnar ett stort tomrum efter sig”

Uppdaterad
Publicerad

Så sent som i lördags satt han på läktaren då Husqvarna FF spelade en träningsmatch på Zinkensdamm i Huskvarna. Bara två dagar senare, på måndagskvällen, meddelade Husqvarna FF på sin hemsida att klubbens sportchef, Issa Iskander, avlidit till följd av sin sjukdom, endast 40 år gammal.

– När jag fick beskedet fällde jag en tår, ganska många tårar till och med. Det är svårt att ta in. Ingen ska behöva dö när man är 40 år, säger Magnus Krantz, marknadsansvarig i Husqvarna FF.

Issa Iskander var en omtyckt människa med stort hjärta för både människor i allmänhet och för fotboll som var hans stora passion i livet.

Hördes och syntes

Det var få som inte visste vem han var. Han hade mycket åsikter och hördes och syntes både på plan och vid sidan om. 

– Alla kanske inte alltid höll med om vad han tyckte och tänkte. Men innerst inne hade han alltid en fin tanke med det han ville skapa. Han hade ett extremt stort hjärta, menar Magnus Krantz.

Obotlig cancer

Issa Iskander gav aldrig upp. Inte ens när han i februari år fick beskedet att han drabbats av en mycket allvarlig form av cancer.

Läkarna förklarade att cancern var obotlig och att det bara fanns behandling för att bromsa den. Men inte heller denna match planerade han att förlora.

– Det var ju aldrig några diskussioner om att han inte skulle överleva cancern, utan det var en tuff behandling som väntade och sedan skulle vi gå vidare och lägga planer för framtiden. Det var Issa i ett nötskal, säger Magnus Krantz.

Men Issa Iskander förlorade sin sista match, kampen mot cancern. Magnus Krantz menar att tomrummet efter Issa blir svårt att fylla. Nu vill klubben först få sörja, innan det är dags att återgå till vardagen igen.

Bästa sättet att hedra Issa

Men herrlaget tränar som vanligt dagen efter Issas bortgång, för det var Issas vilja, skriver klubben på sin hemsida.

– Issa skulle inte vilja att vi satt här och tyckte synd om oss själva på grund av att han gått bort. Utan han skulle se det tvärtom att ”Nu får ni sträcka på er grabbar, nu får ni ta det här vidare precis så som vi tänkt”. Och det kommer vi att göra. Det är det bästa sättet vi kan hedra Issa på, förklarar Magnus Krantz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.