Hängdes ut som pedofil – åklagare tar upp fallet

Publicerad

I sitt eget bostadsområde hängdes en man ut som pedofil och saken blev ett ärende för polisen. Utredningen lades så småningom ner men nu tar åklagare på nytt upp fallet.

Jönköpings Posten skriver att det var i mars som någon i mannens bostadsområde på en ort utanför Jönköping, delade ut lappar där han på falska grunder pekades ut som pedofil. Ärendet lades ner men när mannen nu själv lämnat sin historia direkt till en åklagare tas utredningen upp igen.

Mannen som vill vara anonym berättar för Jönköpings Posten att all information om händelsen tidigare inte nått fram till åklagaren utan föll bort på vägen. Åklagaren har nu alltså gjort en ny bedömning av händelsen.

– Det låter inte bra att all information inte kommer fram till åklagaren. Men det känns bra att ärendet är uppe på bordet igen så man kan göra rättvis bedömning av det, säger den anklagade mannen till tidningen.

Nu har en förundersökning om förtal inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.