Någon stal och slaktade ett får av fårbonden Hanna Lupiner i Gränna. Foto: Privat

Hannas får hittades slaktat i skogen

Uppdaterad
Publicerad

På söndagskvällen fick fårbonden Hanna Lupiner i Gränna ett tråkigt samtal från en kollega i Gunneryd. Ett av Hannas får hade hittats slaktat i skogen en mil bort från hagen.

– Jag blev helt kall, säger Hanna Lupiner.

Det var en motionär som upptäckte den slaktade tackan i skogen vid Gunneryd. P4 Jönköping var först med att berätta att i skogen hittades inälvor, huvud, skinn och klövar. Det var tydligt att djuret blivit slaktat. Enligt fårbonden har slakten inte gått rätt till enligt svensk djurhållning.

– Jag blev helt kall när jag fattade att det överhuvudtaget finns sådana idioter rent ut sagt som inte ser skillnad på mitt och ditt. De har ingen empati för djur eller för människor, säger Hanna Lupiner.

Ökad tillsyn

Hanna Lupiner känner sig skakad av händelsen och både hon och markägaren har gjort varsin polisanmälan. På måndagsmorgonen har hon hittat spår i hagen där hon tror att fåret blivit utdraget från hagen. Nu har Hanna Lupiner flyttat djuren från hagarna närmast vägen och planerar att öka tillsynen.

– Polisen borde vara mer närvarande och patrullera landsbygden också, säger Hanna Lupiner.

Hanna Lupiner menar att stölder av får förekommer men det har aldrig hänt henne tidigare. Foto: Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer