I klippet ovan visar sheriffen på High chaparral de åtgärder som gör att nöjesparken nu kan hålla öppet. Foto: Johannes Tolf, SVT.

Här är åtgärderna som gör att High chaparral kan hålla öppet

Uppdaterad
Publicerad

Nöjesparken High chaparral öppnade portarna till vilda västern under Kristi himmelfärdsdagen. När många andra nöjesanläggningar tvingas hålla stängt på grund av coronapandemin har parken utanför Hillerstorp vidtagit en rad åtgärder för att ändå kunna hålla öppet.

I klippet ser du vilka försiktighetsåtgärder High chaparral gör för att kunna ha parken öppen trots coronaviruset.

Coronaviruset påverkar bland annat nöjesparken Liseberg där öppningen är framskjuten på obestämd tid. Detsamma gäller för Gröna lund i Stockholm och Astrid Lindgrens värld i Vimmerby.

Corona Jönköping

”Vi kan i dagsläget inte säga något datum när vi kommer att öppna”, skriver Astrid Lindgrens värld på sin hemsida.

Flera öppnar

Kolmården mellan Östergötland och Södermanland har kunnat öppna, men endast för ett begränsat antal gäster, exempelvis hålls inga aktiviteter för besökarna inomhus i djurstallarna, detta för att minimera folksamlingar. Även Borås djurpark har kunnat öppna sin verksamhet.

Nu har även High chaparral i Gnosjöregionen öppnat och sheriffen tillika vd Mathias Bergendahl bjöd SVT på en rundtur i nöjesparken där han förklarar allt som de nu måste ta hänsyn till med tanke på coronaviruset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet