Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du om tre nya uppgifter om Toves död som har framkommit sedan förundersökningen blev offentlig på fredagen. Bland annat finns det bilder från en övervakningskamera när 20-åringen köper kemisk bensin för att kunna elda upp kroppen. Foto: Förundersökningen

Här köper 20-åringen bensin i Vetlanda – återvände till platsen för att sätta eld på kroppen

Uppdaterad
Publicerad

Några timmar efter att de två unga kvinnorna som misstänks för mordet på 21-åriga Tove kört ut kroppen till skogen, köpte en av dem tre flaskor kemisk ren bensin i en butik i Vetlanda. Därefter återvände hon till skogspartiet och tände eld på kroppen.

Klockan 11.36, samma dag som Toves kropp gömts i skogen utanför Vetlanda, filmar en övervakningskamera i en butik när 20-åringen köper tre flaskor bensin. Enligt den 2 400-sidor långa förundersökningen ska hon därefter ha återvänt till skogen och ännu en gång tänt eld på kroppen.

20-åringen har tidigare haft en vänskaplig relation till Tove, men flera uppgifter som framkommit under utredningen pekar på att den relationen upphörde för något år sedan av flera olika anledningar. De har därefter undvikit att träffas och prata med varandra.

Sökt på hur man mördar

I sökhistoriken från 20-åringens telefon visar det sig att hon har sökt på ”hur kan man smidigt bränna inne någon”. Hon har även sökt på ”bästa hämnden på en ex-vän”, ”kan man dö av råttgift” och ”mörda någon diskret”.

I åtalet finns också en sångtext som 20-åringen ska ha skrivit som visar hatet mot Tove och hennes syster.

Berättar om strypningen

På fredagen åtalades hon och 18-åringen misstänkta för mord och grovt gravfridsbrott. Enligt åtalet ska Tove har kvävts till döds genom strypning.

I polisförhör har 20-åringen berättat: ”Och då tar jag grepp om hennes hals och trycker till.” Samtidigt ska 18-åringen enligt åtalet ha hållit fast Toves armar, vilket hon har nekat till i förhör. Därefter transporteras kroppen till ett skogsområde utanför Vetlanda.

”Det gick jättefel”

20-åringen har tidigare erkänt misshandel, men inte mord.

”Det var inte meningen att det skulle bli så som det blev och jag tycker själv att det är fruktansvärt så klart. Det gick jättefel”, har hon sagt i förhör.

Hon liksom 18-åringen har även erkänt att de flyttat kroppen. 18-åringen hävdar däremot att hon gjort det under hot.

20-åringen åtalas även för att ha tänt eld vid Toves pappas lägenhetsdörr januari 2022. Hon har tidigare även utretts för att ha försökt tända eld vid en före detta pojkväns dörr i april 2021.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av Tove-fallet på 60 sekunder. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet