Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här samlades ett 70-tal personer i Mariannelund för att försöka öka samhällets attraktivitet. I klippet ser du mer från mötet. Foto: Emma Johansson/SVT

Här samlas invånare för att jobba tillsammans för samhället

Uppdaterad
Publicerad

Runt 70 personer samlades i Mariannelund för att inspireras till att bidra till ett bättre samhälle. Det är en högaktuell fråga efter att invånare uttryckt en större oro den senaste tiden.

”Är ni beredda att göra Mariannelund ännu bättre?” var en av frågorna som en föreläsare från ett marknadsföringsföretag ställde på mötet. Det är på initiativ från Emilkraften, som drivs av föreningar, företag och kommunen i Mariannelund. Målet är att göra Mariannelund mer attraktivt, både för besökare och invånare.

En vecka tidigare hölls ett stormöte med omkring 200 deltagare där en ökad otrygghet togs upp, bland annat mer brott och färre vuxna ute kvällstid.

Höglandets mindre orter

– Jag tror att sådana här möten spelar en stor roll. Om vi enas kring om vissa saker kanske vi kan enas om andra saker som känns lite jobbigt. Så att vi hjälper varandra att känna oss tryggare, säger han.

Han beskriver det som ett långsiktigt arbete där invånarna ska bli ambassadörer för sin bygd.

Robert Glader, verksamhetsledare för Emilkraften, har tagit initiativet till mötet i Mariannelund. Foto: Emma Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höglandets mindre orter

Mer i ämnet