Foto: SVT

Här slår polisen till mot man på gymmet – SVT Jönköping var med på dopningsrazzia

Publicerad

Han är i övre tonåren och har fått större rödblåa bristningar på kroppen, detta leder till att polisen misstänker honom för dopningsbrott, eget bruk. När SVT Nyheter följer med polisen på dopningsinsats konfronterar de mannen.

SVT Nyheter Jönköping följer med poliserna Andreas Fyhr och Fredrik Rönnberg under dopningsinsatsen operation Kura på Höglandet. Poliserna får ett samtal om ett misstänkt fall av dopningsbrott.

En så kallad mullvad, polis i civila träningskläder, har varit och tränat på gym för att upptäcka personer som skulle kunna misstänkas använda dopningspreparat. En man sticker ut på den aktuella anläggningen och SVT följer med när poliserna konfronterar honom.

Misstänkte mannen intervjuas av SVT

Den misstänkte mannen får lämna urinprov, än så länge är det oklart om han använt något dopningspreparat, eller inte. Han förnekar att han medvetet skulle tagit olagliga preparat. Däremot berättar han att han använt kosttillskott som han är osäker på ifall de skulle kunna innehålla olagliga substanser.

Mannen ställer också upp på en bandad intervju med SVT:s reporter.

– Får alkohol vara lagligt borde anabola också få vara det, säger han bland annat.

Se mannen intervjuas och polisen konfrontera honom i klippet ovan.

Har du några tips eller vill själv berätta om egna erfarenheter av dopning? Tipsa SVT:s reporter genom att mejla nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.