Vid Munksjöns södra strand i Jönköping tar en ny stadsdel form.

Här växer nya Skeppsbron fram

Uppdaterad
Publicerad

Inom kort startar bygget av ett av de nya kvarteren vid Skeppsbron i Jönköping. Ett bygge som kommer förändra stadsbilden söder om Munksjön radikalt.

I sommar fortsätter byggnationen av Skeppsbron i Jönköping. Först ut var det som kallas kvarter tre där Jordbruksverket och Skogsstyrelsens kommer flytta in i början av nästa år.

Nu är det dags för kvarter fyra med flera olika verksamhetet. Bland annat ett parkeringshus med 550 platser, en mataffär, en förskola för totalt 90 barn och kontor.

I klippet ovan ser du hur området ser ut

Åtta våningar högt

Parkeringshuset kommer fungera som ljudbarriär mot Jordbrovägen. På bottenvåningen kommer mataffären att ligga, medan det blir kontor i delen mot Kämpevägen. Där planeras även en restaurang på bottenvåningen och en takterass längst upp på byggnaden. Enligt byggherren Skanska blir huset åtta våningar högt.

– Det känns otroligt spännande och roligt att vi fått till ett kvarter med så många olika verksamheter som alla kommer bidra till att skapa helheten i Skeppsbron. säger Henrik Gustafsson, vd, Södra Munksjön Utvecklings AB i ett pressmeddelande.

Huset beräknas stå klart vid årsskiftet 2022-2023. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.