Få en summering av försvinnandet och sökinsatsen i klippet. Foto: Ulrica Abrahamsson / SVT

Helgens sökning efter försvunna Tove i Vetlanda över

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har flera hundra människor varit ute och sökt efter den försvunna Tove, 21, från Vetlanda, men utan resultat. Det har nu gått en vecka sedan hon försvann.

– I dag har vi varit 15 patruller med 15 personer i varje som har sökt, säger Tessan Jigfjord, operativ chef för Missing People.

I går skickades 26 patruller ut att leta i skogsterräng runt Vetlanda. Men trots att flera hundra människor sökt i en veckas tid har kvinnan ännu inte hittats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hundratals människor samlades på lördagen för att söka efter den 21-åriga kvinna som varit i försvunnen i snart en vecka. Foto: Ulrica Abrahamsson / SVT

– Vi kommer inte söka imorgon. Vi gör detta på ideell basis och vi har vanliga jobb som vi måste gå till, säger Tessan Jigfjord och tillägger att om polisen vill att de söker av ett visst område så kommer de att göra det.

Hon säger också att det kan bli aktuellt att fortsätta söka nästa helg om kvinnan inte har hittats innan dess. Polisen avslutade sin särskilda sökinsats under fredagen och fortsätter sökandet på de platser som framkommer i utredningsarbetet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den stora sökinsatsen efter försvunna 21-åringen i Vetlanda avslutas – men polisen kommer ändå fortsätta leta. Foto: Mikael Fritzon/TT, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.