Foto: SVT

High chaparral lägger ned sin USA-satsning

Uppdaterad
Publicerad

För tre år sedan lanserade Emil Erlandsson – barnbarn till grundaren av High chaparral, Big Bengt Erlandsson – sin vision om att bygga en temapark i USA. Nu berättar han för Värnamo Nyheter att den satsningen har skrotats.

När idén lanserades 2016 var planerna storslagna. Tanken var att anläggningen skulle bli 100 hektar stor och stå klar inom fem år.

 – Vi ska göra det här på riktigt, till hundra procent. Att bygga en av de topp tre bästa parkerna, det är visionen, sa Emil Erlandsson till SVT då.

Nu berättar han för lokaltidningen att USA-satsningen är helt avslutad.

– Vi kommer inte att gå in på några detaljer om bakgrunden till beslutet men det är en ganska komplex grej, säger Emil Erlandsson till Värnamo Nyheter.

Bättre har det gått för nöjesparken på hemmaplan med omsättningsrekord och över 160 000 besökare denna säsong. Samtidigt söker parken en ny vd efter Lotta Edin Johansson som slutar. Fram till att en ny vd har rekryterats kommer Emil Erlandsson vara tillförordnad vd på nöjesparken i Hillerstorp i Gnosjö kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.