Foto: TT

Höglandssjukhuset bästa psykiatriort enligt ranking

Uppdaterad
Publicerad

Höglandssjukhuset i Eksjö är en omtyckt psykiatriort för AT-läkare, visar en ranking. Sjukhuset har klättrat till nionde plats som bästa sjukhus totalt sett.

Det är Sveriges Yngre Läkares Förening, SYLFs, som varje år presenterar en ranking för landets sjukhus. Den grundar sig i att föreningen låter AT-läkare få betygsätta sjukhusen som de arbetar på.

Har inarbetade rutiner

Höglandssjukhuset hamnar på plats nio men när det gäller psykiatri är det den bästa orten att arbeta på, enligt AT-läkarna.

– Det beror på lika delar struktur och personligt engagemang. Vi har väl inarbetade rutiner för att ta hand om AT-läkare, till exempel får de egen arbetsplats och genomtänkt introduktion, säger Robin Kihlbaum som är biträdande chefsöverläkare på psykiatriska kliniken i ett pressmeddelande från Region Jönköpings län.

Länets två andra sjukhus, i Värnamo och Jönköping, hamnar på plats 29 respektive 31 som är en förbättring sedan förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.