Johanna Haglund, Amanda Månsson och Ellen Haglund studerar på Jönköping University. Foto: Ellinor Eke-Göransson

Högskolan i Jönköping rekommenderar frivillig karantän

Uppdaterad
Publicerad

Högskolan i Jönköping rekommenderar nu studenter som varit i Kina att sätta sig i en frivillig karantän under två veckor, för att vara säkra på att de inte bär på Coronaviruset. Högskolan har omkring 200 kinesiska studenter och idag finns en viss oro på skolan.

Det pratas mycket om Coronaviruset på Högskolan i Jönköping och studenter som SVT talar med uttrycker en oro.

– Jag känner mig rädd och stressad. Jag har en vän som nyligen varit i Kina och träffat personer från området där smittan startade, så jag känner mig nervös, säger en utbytesstudent som SVT varit i kontakt med.

Corona Jönköping

Erbjuder boende

Cirka 200 studenter från Kina studerar på Jönköping University. Högskolan uppger att man tagit en personlig kontakt med samtliga studenter som rest från Kina nyligen eller som ska åka dit.

Man rekommenderar även de som anländer från Kina att träffa så få personer som möjligt de första 14 dagarna efter ankomsten till Sverige. JU hjälper i dessa fall till med enskilt boende. Rekommendationerna har tagits fram i samråd med smittskyddsläkaren på Länssjukhuset Ryhov.

Personalavdelningen på Högskolan har även kartlagt de ur högskolans personal som kan finnas på plats i Kina eller som har en inplanerad resa. Enligt den resebyrå som Jönköpings Univeristy anlitar ska ingen personal ha rest till den utsatta provinsen sedan den 17 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet