Foto: privat

Hon är villig att bli nytt kommunalråd

Uppdaterad
Publicerad

Moderaten Lena Wahlgren är beredd att ta över som kommunalråd efter Carin Berggren. Hon meddelar nu att hon ställer upp som kandidat när partiet ska utse en efterträdare.

Det var för en dryg månad sedan som Carin Berggren (M) meddelade att hon slutar som kommunalråd. Sedan dess har Christoffer Gullberg öppet gått ut och sagt att han vill ta över. Nu gör även Lena Wahlgren det.

– Jag kan, jag vill, jag törs och jag brinner för för moderat politik, säger hon.

LÄS MER: Carin Berggren slutar som kommunalråd

Lena Wahlgren, 69, har lång erfarenhet av politik i kommunen.

– Jag vill få försöka få ihop fullmäktigegruppen så att vi arbetar framåt. Jag har också erfarenhet av de områden som Carin jobbar med.

Konflikt i partiet

Carin Berggren lämnar jobbet som kommunalråd eftersom hon känt sig motarbetad. För en dryg vecka sedan kom dessutom beskedet att ytterligare fyra moderater lämnar sina politiska uppdrag. Enligt uppgift från dem finns två falanger i partiet som är orsak till konflikten.

LÄS MER: Toppmoderater lämnar efter bråk

– Jag har inte varit med i det här bråket. Jag kan ställa mig utanför det och försöka hitta vägar att komma framåt, säger Lena Wahlgren.

Men vad tänker du om den konflikt som finns?

– Jag vill inte kommentera det. Gjort är gjort. Var och en får ta ansvar för det som han eller hon gör.

Lång erfarenhet

Lena Wahlgren har bland annat suttit i stadsbyggnadsnämnden, miljö- och hälsoskyddsnämnden och kommunfullmäktige. I dagsläget har hon inte en fullmäktigeplats. Hon sitter i kommundelsrådet i Huskvarna och hon är styrelseledamot i Jönköping Energi.

– Det är bra att det kommer någon utifrån tror jag. Jag vill gärna bidra till att vi får ihop partiet igen, säger hon.

Hon tror att hennes ålder och erfarenhet är ett plus och hon hoppas kunna få föra sin kunskap vidare inte minst till de yngre i partiet. Det blir nu upp till valberedningen att gå vidare och sedan upp till partiet att välja vem som ska bli nytt kommunalråd.

– Om partiet är redo så är jag beredd, säger Lena Wahlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.