Christina Nordin. Foto: Jordbruksverket

Hon blir ny generaldirektör för Jordbruksverket

Publicerad

Regeringen har utsett Christina Nordin till ny generaldirektör för Jordbruksverket. Det meddelade Näringsdepartementet under torsdagen.

Nordin kommer närmast från Näringsdepartementet där hon varit avdelningschef och hon har tidigare arbetat på Jordbruksverket.

”Hon har en bred bakgrund från bland annat internationell handel, beredskapsfrågor och näringslivsutveckling”, skriver departementet i ett pressmeddelande.

Christina Nordin tillträder som generaldirektör den 16 april 2018.

Samtidigt har regeringen även beslutat att Jordbruksverket nu ska ledas av en styrelse och att det kommer tillsättas en överdirektör.

”Målet med att stärka ledningen med en styrelse och överdirektör är bland annat att säkerställa en balanserad resursfördelning mellan myndighetens verksamheter och ett effektivt genomförande av EU-stöden”, står det i pressmeddelandet.

– Jag är mycket glad att Christina Nordin har tackat ja till uppdraget som generaldirektör. Med sin breda bakgrund tror jag att hon är rätt person att leda myndigheten i det fortsatta förändringsarbetet, säger Sven-Erik Bucht (S), landsbygdsminister, i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer