Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En granne till en av de misstänkta kvinnorna berättar för SVTs reporter om natten då den 21-åriga kvinnan försvann i Vetlanda. Foto: SVT

Hör grannen berätta om de höga dunsarna från en av de häktades lägenhet i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Nu berättar en av de häktade kvinnornas granne om hur flera höga dunsar hördes från den lägenhet där Tove, 21, ska ha befunnit sig innan hon försvann för över två veckor sedan. Åklagare Adam Rullman begära förlängd häktningstid för de båda kvinnor som är misstänkta för människorov.

– Det var jättehöga dunsar. Det lät som om 50 till 100 kilo hamnade i golvet flera gånger, säger grannen som vill vara anonym.

Två kvinnor sitter fortfarande häktade misstänkta för människorov efter Toves försvinnande i Vetlanda den 16 oktober. Enligt polisens uppgifter till grannen, som varit på flera förhör de senaste veckorna, ska de häktade kvinnorna och den försvunna Tove befunnit sig i samma lägenhet under lördagsnatten.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Grannen berättar att det brukar vara fester i den misstänkta kvinnans lägenhet och det var därför som han och hans pappa som också var hemma den här kvällen inte larmade polisen när det hördes ovanliga ljud.

– Vi kände inte att det behövdes eftersom vi inte hörde någon som skrek, säger grannen.

I klippet ovan berättar han om hur han ringde på kvinnans lägenhet och att ingen öppnade.

Körde misstänkta kvinnan till McDonalds

Senare samma kväll körde han den nu misstänkta kvinnan till McDonalds eftersom hon var hungrig. Då han såg att hon var påverkad ville han inte riskera att hon skulle ta egen bil.

– Jag ville vara omtänksam och hjälpa till.

Vad tänker du om allt det här?

– Jag hoppas att min berättelse kan vara en viktig pusselbit för polisen. Händelsen är en stor chock för alla, säger han.

Ytterligare en granne vi möter berättar att hon gärna inte går ned i tvättstugan själv efter det som hänt. Hon säger att försvinnandet av kvinnan är chockerande.

Omhäktning

Under tisdagen bekräftar åklagare Adam Rullman att han kommer att begära att de misstänkta kvinnorna omhäktas.

– Ja det har jag gjort idag.

Samtidigt har sökinsatsen efter ledtrådar i Vetlanda fortsatt under dagen, då området vid Föredadammen söks igenom med hjälp av militär, rapporterar Vetlanda-posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet