Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så säger chefsåklagaren Klas Lorefors om dagens häktning Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Misstänkta kvinnorna häktade efter försvinnandet i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen häktades de båda kvinnorna i 20-årsåldern som varit anhållna misstänkta för människorov efter försvinnandet av Tove, 21, i Vetlanda. Eksjö tingsrätt beslutade att de skulle häktas på sannolika skäl misstänkta för människorov. På fredagen avslutade polisen sökinsatsen utan att hitta kvinnan.

Häktningsförhandlingarna mot kvinnorna avslutades vid lunchtid på torsdagen.

Åklagaren anser att det är av synnerlig vikt att de misstänkta hålls i förvar under den fortsatta brottsutredningen. Han har även begärt att kvinnorna ska hållas åtskilda, inte få ta emot besök och inte ha tillgång till sina mobiltelefoner eller kunna följa nyhetsmedia.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Förnekar brott

Detta har tingsrätten nu godtagit.

– Förundersökningen är inne i mycket känsligt skede. Sökandet efter den försvunna kvinnan fortsätter. Tips i samband med det kan lämnas till polisen, säger kammaråklagare Adam Rullman i ett pressmeddelande från Åklagarkammaren.

Maria Birkhammar som är försvarare för den ena kvinnan, säger till SVT Nyheter att hennes klient förnekar brott. Även den andra kvinnans advokat bekräftar sin klients inställning.

– Min klient förnekar brott och mer än så kommer jag inte säga nu, säger advokat Mikael Svegfors.

Försvunnen i flera dygn

Tove har varit borta sedan en utekväll i lördags och anmäldes som försvunnen i söndags. I tisdags greps och anhölls två kvinnor, även de i 20-årsåldern, misstänkta för människorov.

Det är de två som nu är häktade. Åtal ska vara väckt senast den 3 november.

Sökandet efter den försvunna kvinnan fortsatte under torsdagen, men Missing People pausade sökandet under fredagen.

– Vi behöver vila och vi saknar resurser med utbildade sökledare, men vi kommer fortsätta på lördag, säger Tessan Jigfjord på Missing people.

På fredagen hade polisen en stor sökinsats och den avslutades utan att man hittade henne.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du sökinsatsen vid Kvarndammen och du hör ett par av de personer som deltar i sökandet efter den försvunna 21-åringen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet