Två kvinnor har anhållits misstänkta för människorov. Foto: Mikael Fritzon/TT

Misstänkt människorov – ung kvinna försvunnen i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern har varit försvunnen sedan i helgen då hon var ute med vänner. Nu har två jämnåriga kvinnor anhållits misstänkta för människorov.

Kvinnan kom inte hem efter en utekväll i lördags i Vetlanda. Händelsen polisanmäldes av anhöriga och en brottsutredning pågår. Uppgifter har framkommit som gör att polisen nu har inlett en förundersökning gällande människorov. Två kvinnor hämtades in till förhör under måndagen och de har nu alltså anhållits, som skäligen misstänkta.

– Vissa omständigheter pekar i riktning mot människorov. Vi måste nu snabbt och noggrant utreda för att se om den misstanken stärks eller avfärdas, säger Adam Rullman, åklagare.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Det är ovanligt att personer sitter anhållna för människorov?

– Det kan ju hända ibland i samband med försvinnanden men här i länet har vi inte haft något liknande på väldigt länge, säger Adam Rullman.

Kvinnan är fortfarande försvunnen. Fler förhör ska hållas med de misstänkta samt andra personer som eventuellt kan veta mer om händelsen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet