Hör larmsamtalen i klippet ovan och hör polisen svara på kritiken. Foto: SVT

Hör larmsamtalet: ”De är här inne, jag är livrädd!”

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som avled när ungdomar ska ha tänt eld på hennes hus i Anneberg i Nässjö kommun slog larm till SOS och polisen flera gånger. I larmsamtalen hörs en rädd kvinna som vädjar om hjälp.

De larmsamtal som SVT tagit del av är sammantaget strax över 26 minuter långa. Flertal gånger vädjar kvinnan om att få hjälp samtidigt som hon gömmer sig för de som kastar in saker genom hennes fönster.

– Jag är livrädd, säger kvinnan i ett av larmsamtalen.

Mordbrand Anneberg

Polisen kom till platsen

Polisen kom för att upprätta en anmälan under eftermiddagen efter att ungdomar trakasserat kvinnan. Men efter att de lämnat platsen kom ungdomarna tillbaka igen och fortsatte att trakassera henne. Hon ringer tillbaka till polisen.

– Får jag fråga hur lång tid det tar innan ni kommer?, säger hon i det sista samtalet innan hennes hus står i lågor.

Polisen är nu självkritisk efter händelsen. Samtidigt har Polisregion Öst inte fått några återkopplingar om brister efter myndighetens interna utredning.

Hör larmsamtalen i klippet ovan och hör polisen svara på kritiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbrand Anneberg

Mer i ämnet